Home > WEBSHOP > YOGABENODIGDHEDEN > YOGAZAKKEN

YOGAZAKKEN

Hoe kies je een yoga tas?

 

Volg onze tips om de yogazak te kiezen die het beste bij je past.

 

Wat is het doel van een yogatas?

 

Het belangrijkste doel van een yogatas is het gemakkelijker maken om jouw yogamat te dragen. In tegenstelling tot andere sporttassen, is het hoofdcompartiment speciaal voor dit doel ontworpen. Ze zijn dan ook ontworpen om je al het comfort en gemak te bieden dat je nodig hebt.

 

Bovendien beschermt een yogazak jouw mat wanneer je onderweg bent, zodat je hem niet beschadigt of bang bent dat hij vervaagt.

 

Een yogatas kan ook voor andere doeleinden dan yogalessen worden gebruikt: wij hebben een ruime keuze aan modellen voor jou en sommige zijn multifunctioneel.

 

Hoe moet je kiezen?

 

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een yogatas is de maat van jouw mat. Aangezien er matten van verschillende afmetingen en diktes zijn, zijn er ook yogatassen die op deze afmetingen zijn afgestemd.

 

                                                             jonge vrouw die een yogatas draagt

 

Als je een dikke en ruwe yogamat hebt of een extra lange yogamat (meer dan twee meter), is een extra grote yogatas met een ritssluiting het meest geschikt. Deze keuze zal ook geschikt zijn voor yogi’s die zeer regelmatig oefenen en op zoek zijn naar een tas waarin ook accessoires en extra kleren kunnen worden opgeborgen.

 

Heb je een relatief dunne yogamat? In dat geval kan je de voorkeur geven aan een trekkoordtas, die het volume beperkt en je het leven in sommige gevallen echt gemakkelijker kan maken.

 

Om jouw behoeften beter te definiëren, kan je je altijd de volgende vragen stellen:

 

- Wat wil je meenemen in je yogatas?

 

Is een kleine tas genoeg voor jou of heb je meer ruimte nodig voor je accessoires, handdoek of waterfles? Zorg ervoor dat jouw tas genoeg vakken of compartimenten heeft voor jouw spullen.

 

- Waar is je yogastudio en hoe kom je er?

 

Als je een eind moet reizen om bij jouw les te komen, kan het een goed idee zijn een tas aan te schaffen die op verschillende manieren kan worden aangepast en gedragen: over uw schouder, op je rug of in jouw hand met handvatten.

 

Als je met de auto reist, maakt de afstand misschien niet uit. Maar als je te voet, op de fiets of met de motor naar jouw studio gaat, zijn een verstelbare schouderriem en meerdere draagmogelijkheden wenselijk. Overweeg ook een tas te kopen die regenbestendig is.

 

- Hoe breed is je yogamat?

 

Dit is een cruciale vraag, want als je een extra brede yogamat hebt, moet je voorzichtiger zijn bij het maken van je keuze: grote yogatassen zijn meestal geschikt voor matten tot 70 cm breed. Als jouw mat groter is dan dit formaat, moet je een zak aanschaffen waarin jouw mat kan uitsteken. Een yogazak met touwtjes kan dan een oplossing zijn.

 

-En hoe zit het met de esthetiek?

 

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om een tas te vinden die bij jouw stijl past. Daarom bieden wij yogatassen aan in verschillende kleuren en designs, zodat je een tas kan vinden die bij jou past. Jouw yogatas gaat immers met je mee naar elke yogasessie!