Home > WEBSHOP > YOGABENODIGDHEDEN > YOGARIEMEN

YOGARIEMEN

Heb je een yoga riem nodig? Bekijk onze tips en en meer details over onze uitrusting.

 

Wat is het doel van een yoga riem?

 

Sommige yogahoudingen zijn moeilijk uit te voeren, vooral als je geen ervaring hebt met het beoefenen van yoga en je lichaam nog niet zo soepel is als je zou willen. Soms vinden zelfs ervaren yogi's het moeilijk om gevorderde houdingen uit te voeren. 

 

Juist in deze gevallen kunnen yoga riemen nuttig zijn: ze vergroten de reikwijdte van onze armen bij gerichte oefeningen en stellen ons in staat om met training aan onze lenigheid te werken.

 

                                                         een yogalerares voert een oefening uit met een yogariem

 

Met andere woorden, een yogariem wordt gebruikt wanneer ons lichaam weerstand biedt bij het uitvoeren van asana's. Met een riem kan je de juiste houding aanhouden zonder jouw lichaam te forceren. De yogariem is een uitstekend hulpmiddel om geleidelijk aan leniger te worden.

 

In sommige studio's, afhankelijk van de aangeboden yogastijl, kunnen yogariemen een belangrijk leermiddel zijn: in sommige gevallen kunnen ze je helpen bepaalde houdingen aan te leren.

 

Hoe gebruik je een yoga riem?

 

De beste manier om een yoga riem te gebruiken is te luisteren naar je lichaam! Het is belangrijk jouw lichaam nooit te forceren, maar het geleidelijk en subtiel te strekken: houd jouw lichaam zo ontspannen mogelijk en gebruik niet te veel kracht. Duwen en trekken werkt averechts en kan tot letsel leiden.

 

Yoga riemen kunnen op twee verschillende manieren worden gebruikt: je kan simpelweg een deel van je lichaam met de riem vastpakken en beide uiteinden vasthouden. Je kan ook de twee D-ringen gebruiken als je jouw handen vrij wilt hebben voor bepaalde oefeningen: neem het uiteinde van jouw riem, doe het onder de twee ringen en vervolgens over de binnenste ring. Om te weten of je de gesp goed hebt gemaakt moet je de riem er nog doorheen kunnen trekken met een beetje spanning.

 

Al onze yoga riemen zijn bestand tegen hoge gewichten en krachten.

 

                                yogariemen van verschillende kleuren

 

Speciale kenmerken van onze yoga riemen.

 

Wij verkopen lange yogariemen van 100% katoen, 250 cm lang en ongeveer 4 cm breed. Het katoen is zeer duurzaam, glijdt niet uit de handen en snijdt niet. De riemen hebben 2 metalen D-ringen waarmee je de lengte van je riem gemakkelijk kunt aanpassen.

 

De riemen zijn machinewasbaar op lage temperatuur. Om ze te drogen, kan je ze ophangen of op lage temperatuur in de droogtrommel stoppen.

 

Wat zijn de voordelen van een yogariem?

 

  • het helpt je jouw flexibiliteit en houding te verbeteren
  • zeer sterk, hechtend en het snijdt niet.
  • gemakkelijk machinewasbaar