Home > WEBSHOP > YOGABENODIGDHEDEN

YOGABENODIGDHEDENHoe kies je de juiste yoga uitrusting?

 

De uitrusting die u op onze website vindt, voldoet aan twee criteria die door de yogaleraren van ons centrum zijn vastgesteld: kwaliteit en duurzaamheid. Met andere woorden, het materiaal dat je op onze site vindt, is al zorgvuldig geselecteerd.

 

                            yoga uitrusting

 

De uitrusting die wij verkopen voorziet in een verscheidenheid van behoeften, die vaak verband houden met de verschillende yogastijlen die worden beoefend. Dus als je je afvraagt welke producten je moet kopen, vind je op onze pagina's met productcategorieën advies om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

 

Als je onlangs met yoga bent begonnen, zal je hebben gemerkt dat er een breed scala aan yogamateriaal beschikbaar is: yogamatten, yogariemen, yogazakken, bolsters, meditatiekussens, matreinigers en yogablokken.

 

Aangezien de meeste yoga-oefeningen op de grond worden gedaan, is de aanschaf van een yogamat de eerste logische investering in uitrusting voor elke yogi. Voor dynamische vormen van yoga kan je kiezen tussen pvc- of kurkmatten en natuurrubbermatten. Voor zachte vormen van yoga kan je ook kiezen voor TPE.

 

Als je een yogamat koopt, moet je overwegen de juiste reinigingsproducten te kopen om de mat proper te maken. De producten die wij verkopen zijn speciaal ontworpen om beschadiging van je mat te voorkomen en tevens als ontsmettingsmiddel te dienen.

 

Het tweede onmisbaar toebehoren voor de yogi is het yogablok: het zal je helpen om je houdingen uit te voeren. Blokken verkleinen de afstand tussen een deel van je lichaam en de vloer. Gewoonlijk hebben yogi's twee blokken, één voor elke hand. 

 

Je zou ook kunnen overwegen om een bolster aan te schaffen. Dit langwerpige kussen wordt zeer vaak gebruikt in yogalessen omdat het een gemakkelijker contact tussen het lichaam en de vloer mogelijk maakt. Het dient ook als steun voor de rug en maakt het gemakkelijk om sommige van je posities te verbeteren.

 

                       yogabenodigheden

 

Een yogariem kan nuttig zijn als je soepeler wilt worden: het helpt je om licht te stretchen. In andere gevallen zal de yogariem je toelaten je reikwijdte te vergroten bij het uitvoeren van bepaalde houdingen.

 

Het meditatiekussen stelt je in staat een optimale houding aan te nemen om geconcentreerd te blijven. Hij biedt een niet te verwaarlozen comfort, waardoor je jouw positie gedurende lange tijd kunt handhaven.

 

Ten slotte kan je ook overwegen een yogatas aan te schaffen die speciaal is ontworpen om je yogamat in te vervoeren. Er zijn verschillende modellen van tassen die aan verschillende behoeften beantwoorden: als je je tas bijvoorbeeld op de fiets wilt dragen, zal je logischerwijze kiezen voor een tas met een schouderriem.