Home > WEBSHOP > YOGABENODIGDHEDEN > MEDITATIEKUSSENS

MEDITATIEKUSSENS

Een meditatiekussen kopen? Alles wat je erover moet weten.

 

Bij het beoefenen van een vorm van yoga waarbij meditatie aan de orde van de dag is, is het zeer nuttig om een eigen meditatiekussen te hebben. Waarom? U hebt misschien gemerkt dat mediteren zittend op een eenvoudige stoel mogelijk is, maar niet gemakkelijk. Liggen op een yogamat is ook niet ideaal, want je kunt elk moment in slaap vallen.

 

Het gebruik van een meditatiekussen houdt je in een comfortabele en optimale zithouding omdat het helpt je concentratie vast te houden.

 

Welke houding moet ik aannemen op een meditatiekussen?

 

De beste houding om in meditatie te gaan is om op uw kussen te zitten met de romp van uw lichaam lichtjes naar voren leunend. Het meditatiekussen maakt het makkelijker om je bekken naar voren te kantelen. Het zal u ook in staat stellen uw rug recht te houden met veel minder inspanning dan in een natuurlijke houding en het zal uw plexus solaris oefeningen vergemakkelijken.

 

                                                                                 vrouw op meditatiekussen

 

Zorg ervoor dat je heupen iets hoger zijn dan je knieën. De hoogte zal afhangen van uw lengte en lenigheid. Om de juiste hoogte te krijgen, kunt u gemakkelijk boekweit uit het kussen halen of toevoegen.

 

De voordelen van het gebruik van meditatiekussens :

 

  • zij bieden een aanzienlijk comfort: zij vergemakkelijken de zithouding en zorgen ervoor dat deze houding veel langer kan worden aangehouden.
  • uw rugspieren en wervelkolom worden ontlast.
  • je longen kunnen vrij functioneren.
  • meditatiekussens kunnen karakter geven aan uw meditatieruimte.
  • ze zijn gemakkelijk te vervoeren.

 

Speciale kenmerken van onze meditatiekussens:

 

Onze meditatiekussens hebben een buitenhoes (gemakkelijk wasbaar) en een binnenhoes van hoogwaardig, 100% natuurlijk gecertificeerd katoen. De standaardhoogte van een meditatiekussen varieert tussen 13 en 15 cm.

 

                                  5 meditatiekussens van verschillende kleuren gestapeld in een piramide

 

Al onze meditatiekussens zijn gevuld met natuurlijke boekweitkafjes die een volledig gezonde en ergonomische vulling bieden: de kafjes passen zich aan uw morfologie aan en bieden tegelijk de nodige weerstand zodat het kussen niet doorhangt. De boekweitdoppen zorgen er ook voor dat de lucht vrij kan circuleren in de kussens.

 

De boekweit is toegankelijk via een rits aan de onderzijde van de kussens. Indien u de inhoud van het kussen wenst aan te passen, moet u telkens een beetje van de vulling wegnemen om de voor u ideale hoogte te vinden. Merk op dat het kantelen van uw bekken gemakkelijker kan worden gemaakt als uw kussen niet voor 100% gevuld is.

 

Aanbeveling voor gebruik.

 

Wij raden u aan uw meditatiekussens op een yogamat te gebruiken voor meer comfort in de knieën. Als u op zoek bent naar een nieuwe yogamat, kunt u kijken op onze yogamat pagina: we hebben matten in verschillende maten en voor verschillende yogastijlen.

 

Als u van plan bent uw meditatiekussen te gebruiken voor andere oefeningen, zoals viparita karani, houd er dan rekening mee dat wij geschikter materiaal hebben voor dit soort oefeningen. U kunt onze pagina's over bolsters en yogablokken bekijken.