Home > WEBSHOP > YOGABENODIGDHEDEN > YOGAMATTEN

YOGAMATTEN

Een yogamat kopen die bij je past: hoe kies je?

 

Het kiezen van de juiste yogamat is van het grootste belang, want een verkeerde keuze kan gevolgen hebben voor uw oefeningen en comfort. Vaak zijn de redenen om een yogamat te kopen de noodzaak om thuis te oefenen, hygiëne en motivatie - het is prettiger om te oefenen met materiaal dat bij u en uw stijl past. Daarom hebben we criteria geselectioneerd om u te helpen bij uw keuze.

 

      Yogamatten van verschillende kleuren opgerold en verticaal geplaatst. 

 

Kies uw mat afhankelijk van de beoefende yogastijl.

 

Als u een zachte vorm van yoga beoefent, zoals Hatha Yoga, Yin Yoga, Restorative Yoga of Kundalini Yoga, kunt u kiezen tussen matten van TPE (Thermoplastisch Elastomeer) of PVC (Polyvinylchloride). Als u op zoek bent naar een zachter materiaal voor meer comfort in zittende of liggende posities, zal TPE het best aan uw behoeften voldoen.

 

Voor actievere vormen van yoga, zoals Ashtanga Yoga, Vinyasa Flow, Power Yoga en Hot Yoga, zijn PVC-matten veel geschikter: ze zijn resistenter en hebben een veel langere levensduur.

 

Het materiaal van de mat en de duurzaamheid ervan.

 

In onze winkel kunt u kiezen tussen matten van TPE (Thermoplastisch Elastomeer) of PVC (Polyvinylchloride).

 

TPE is een klasse van copolymeren die de voordelen van rubber en kunststof combineren. TPE-matten zijn zachter dan PVC-matten en bieden daarom meer comfort bij het liggen of zitten. Onze TPE-yogamatten geven geen schadelijke stoffen af en zijn hypoallergeen en 100% biologisch afbreekbaar

 

PVC is een thermoplastisch polymeer. Matten van dit materiaal gaan vele jaren mee en zijn meer bestendig dan TPE-matten. PVC-yogamatten worden het meest gebruikt omdat ze een antislip oppervlak hebben. Merk echter op dat PVC een zeer dichte celstructuur heeft die de absorptie van vocht verhindert. Met andere woorden, als je te veel zweet tijdens een yogasessie, vergeet dan niet een handdoek mee te nemen om je mat af te vegen.

 

De PVC matten die wij aanbieden volgen een strikt productieproces dat ervoor zorgt dat er geen toxische emissies worden geproduceerd. Onze PVC matten zijn STANDARD 100 gecertificeerd door OEKO-TEX®?, wat garandeert dat u en uw gezin niet in contact komen met schadelijke stoffen.

 

                               Yogamatten van Manduka gestapeld om een piramide te vormen.

 

Maten.

 

Uw doel is een mat in uw maat te vinden die u in staat stelt alle posities uit te voeren die bij de discipline horen. Wij bieden matten aan in verschillende maten, variërend van 1,8 m (standaardmaat) tot 2 m in lengte. Hun breedte ligt tussen 61 cm en 66 cm.

 

De dikte van onze matten zijn 4 mm of 6 mm: dikkere matten zult u in onze winkel niet aantreffen omdat wij van mening zijn dat te dikke matten u uw stabiliteit doen verliezen bij het uitvoeren van staande balanshoudingen.

 

Gewicht.

 

Onze TPE-matten zijn de lichtste: 1,2 kg. PVC-matten zijn zwaarder: de matten die wij aanbieden wegen 2 kg of 3,4 kg.

 

De keuze van het gewicht van uw mat kan belangrijk zijn als u bijvoorbeeld op de fiets naar uw yogastudio gaat en uw last wilt verlichten. Het is duidelijk dat hoe dikker de mat is, hoe zwaarder het ook is. Het is aan u om te beslissen waar je comfort best ligt: bij het vervoer of in de klas tijdens liggende posities.

 

Onderhoud.

 

Alle yogamatten hebben regelmatig onderhoud nodig om te voorkomen dat ze een broedplaats voor ziektekiemen worden. Leer welke producten u moet gebruiken om uw mat te ontsmetten zonder deze te beschadigen door onze pagina over specifieke ontsmettingsmiddelen te raadplegen.