Home > WEBSHOP > YOGABENODIGDHEDEN > YOGABLOKKEN

YOGABLOKKEN

Een yogablok kopen: een nuttige uitgave.

 

Ontdek waarom het nuttig kan zijn om ten minste twee yogablokken te hebben om jouw oefeningen te doen

 

Waar worden yoga blokken voor gebruikt?

 

Yoga blokken zijn een van de meest gebruikte accessoires in yoga. Ze zijn multifunctioneel en kunnen zowel door beginners als gevorderden worden gebruikt. Zij bieden namelijk meer steun bij het uitvoeren van moeilijke houdingen. Je kan bijvoorbeeld een of meer blokken onder jouw handen, voeten, heupen of bovenrug plaatsen om bepaalde oefeningen toegankelijker te maken.

 

                                                                Een yogalerares gebruikt een kurkblok om in evenwicht te komen

 

Met andere woorden, yogablokken verminderen de ruimte tussen jou en de vloer. Ze stellen je in staat om aan jouw lenigheid te werken, de uitlijning van jouw lichaam te corrigeren en jezelf te stabiliseren bij het uitvoeren van houdingen. Yogablokken kunnen zowel in opeenvolgingen van oefeningen als bij de uitvoering van bepaalde houdingen worden gebruikt.

 

Merk op dat yogablokken ook kwetsuren kunnen helpen voorkomen, aangezien een slecht uitgevoerde pose soms meer kwaad dan goed kan doen.

 

Hoe gebruik je een yoga blok?

 

Het hangt allemaal af van de oefening die je van plan bent te doen. Maar je moet weten dat een blok verticaal of horizontaal kan worden geplaatst om je te helpen houdingen uit te voeren. Je kan dus de afstand tot de vloer variëren en geleidelijk aan jouw lenigheid werken. Het is gebruikelijk om twee blokken te gebruiken, één in elke hand, voor houdingen die enige ondersteuning vereisen.

 

Yoga blokken komen ook van pas wanneer je het gevoel hebt dat je je lichaam moet dwingen om bepaalde oefeningen uit te voeren. Je kan ze dan gebruiken als steun, zodat je je borst en heupen meer kunt openen. Houd in gedachten dat het bij yoga belangrijker is om je rug plat te houden en je schouders op één lijn te houden dan te proberen een houding aan te nemen en je lichaam te draaien. Het is belangrijk om naar jouw lichaam te luisteren en geleidelijk te gaan. 

 

                           yogablokken van verschillende formaten

 

Hetzelfde geldt als je naar rechts of links kantelt wanneer je een houding probeert te houden: gebruik dan de yogablokken om de afstand tot de vloer te verkleinen.

 

In sommige vormen van yoga kunnen blokken worden gebruikt in combinatie met bolsters om specifieke steunpunten te creëren. In dit geval is het nuttig om er ten minste twee te hebben.

 

Kenmerken van onze yoga blokken:

 

  • Onze blokken zijn gemaakt van 100% natuurlijke kurk en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.
  • Yoga blokken gemaakt van kurk bieden meer stabiliteit dan blokken gemaakt van andere materialen.
  • Onze blokken hebben afgeronde randen en hoeken, die extra comfort en een gemakkelijke grip bieden.
  • Wij verkopen zowel grote als middelgrote blokken.