Home > YOGA

YOGA

Vlinder

YOGA: GROEPSLESSEN

Bij de yogastudio van Santé Magic komen westerse innovaties en Vedische kennis samen. In haar rustgevende ruimte langs de Vaartstraat in Leuven, word je begeleid door leraren die verschillende gecertificeerde cursussen over de hele wereld hebben gevolgd. Bij ons vindt je zowel een manier om je lichaam fitter te maken als een transformerende benadering van totale zelfvervulling. Onze visie is een bewuste opening naar de wereld.


We zijn gespecialiseerd in verschillende yogastijlen afgeleid van Hatha Yoga ("de weg van de kracht" gericht op fysieke oefeningen en ademhalingsoefeningen): vinyasa yoga, yin yoga, yin yang yoga en easy flow yoga. Op filosofisch niveau verwijzen we onder meer naar de leer van Pantanjali, auteur van de Yoga-Sutras, en Svatmarama, auteur van de Hatha Yoga Pradipika.


Onze yogalessen zullen je in staat stellen om je algemene gezondheid te verbeteren. Je krijgt ook de mogelijkheid om specifieke onderwerpen aan te pakken, zoals stressmanagement, beheersing van emoties, emancipatie door totale vrijheid, kalmerende geest, en nog veel meer.

                                                                        Een vrouw doet aan yoga

Groepslessen:

Santé Magic biedt verschillende groepslessen, maar het is ook mogelijk om privélessen te volgen (zie hieronder). De groepslessen geven je de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en jouw ervaringen te delen: je kan genieten van een kopje thee aangeboden door het huis na elke cursus. We hebben ook frisdranken en lichte snacks die te koop staan in onze winkel: vraag het aan je yogaleraar of een winkelverantwoordelijke.

 

Lessenrooster en inschrijvingen:

Gelieve het lessenrooster onderaan te raadplegen om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen. Inschrijvingen gebeuren ook onderaan.


Prijzen:

Losse les yoga : € 13, losse les student: € 12

10 lessenkaart yoga : € 100, voor studenten : € 90 - 3 maanden geldig.


Praktische tips:

- Doe gemakkelijk zittende kledij aan zoals sportkledij en neem een handdoek mee.

- Best geen zware maaltijd eten 2 uur voor een les.

- Informeer de lesgever over eventuele gezondheidsproblemen.

- Blijf steeds binnen je eigen grenzen in de oefeningen.

 

                              Set afbeeldingen van verschillende yogaposities die samen het woord "yoga" vormen


Liefst reserveren aub. Je kan alle lessen bijwonen met je beurtenkaart of abonnement. Matjes, dekentjes en kussens zijn voorzien. Je kan ze natuurlijk ook bij ons kopen in de winkel.


 

HATHA YOGA

HATHA YOGA

Laat jouw vitale energie stromen door het beoefenen van hatha yoga.

Vlinder

YOGALESSEN OP AANVRAAG

Maak gebruik van onze privédiensten op maat, wij passen ons aan, aan jouw specifieke behoeften:

 

YOGA VOOR BEDRIJVEN - TEAMBUILDING

YOGA VOOR BEDRIJVEN - TEAMBUILDING

Yoga op de werkvloer als een tool voor teambuilding.

PRIVE GROEPSLES YOGA

PRIVE GROEPSLES YOGA

Plan eens een yogales met vrienden, collega's, familie...

PRIVE YOGALES

PRIVE YOGALES

Yoga aangepast aan jouw noden

Vlinder

FAQ: Wat is yoga?

Yoga wordt wereldwijd door meer dan 200 miljoen mensen beoefend. Het is een complexe praktijk van meer dan 3500 jaar oud die verder gaat dan een eenvoudig concept van spirituele gymnastiek. De wereldwijde invloed van yoga is onlangs erkend door de VN, die symbolisch heeft besloten om van 21 juni de "Internationale yogadag" te maken.

 

Door de geschiedenis heen heeft yoga soms radicale transformaties ondergaan door zich te confronteren met buitenlandse ideeën en praktijken. Er bestaat dus een taoïstische yoga, een zenyoga of zelfs een boeddhistische yoga. In het Westen werd vooral hatha-yoga geïntroduceerd omdat het de overheersende vorm van yoga was in India tijdens het Engelse koloniale tijdperk. Sindsdien is deze vorm van yoga gemuteerd in onze landen in contact met de westerse cultuur zoals psychologie, sportwetenschap, New Age religie en, meer recent, geneeskunde.

 

Maar yoga (in het Sanskriet 'unie, juk, methode') is vooral een van de grote orthodoxe scholen van de Indiase filosofie die het gezag van de Veda en de Upanishads erkent (filosofische teksten). Ze onderwijst een praktijk gericht op het bereiken van de eenwording van de mens in zijn fysieke, psychische en spirituele aspecten. Het biedt antwoorden over onze rol in de stroom van het universum en benadrukt de samenhang tussen alle vormen van leven.

 

                                                                                                        De "boom asana’"die je doet evenwicht zoeken in de hatha yoga

 

Volgens de Indiase traditie zou de oorspronkelijke leer van yoga worden toegeschreven aan Hiranyagarbha, een goddelijke persoonlijkheid die de menselijke vorm zou hebben aangenomen om de doctrine aan het begin van een nieuwe scheppingscyclus te onthullen.

 

De yogische traditie heeft verschillende onderscheidende basisbenaderingen: hatha, raja, bhakti, jnana, karma, tantra, kriya, kundalini. De benaderingen verschillen afhankelijk van hun methode en de beschikbaarheid van de mensen. Zo is raja-yoga bijvoorbeeld in de eerste plaats bedoeld voor mensen die al hun tijd en energie kunnen wijden aan het beoefenen van yoga, namelijk asceten.

 

Maar yoga, zoals de Bhagavad-Gita aangeeft, is niet beperkt tot een handvol uitverkozenen: de verwerping (voorwaarde van een ascetisch leven) is geen verplichte weg, omdat het op zichzelf onmogelijk is om volledig aan de actie te ontsnappen, al was het maar om in leven te blijven. Zo kan iedereen een aangepast yogapad kiezen dat aan zijn verwachtingen voldoet.

 

                                                                                        De mandala die je helpt bij het uitvoeren van meditaties tijdens een yogasessie. 

 

Wat is yoga praktijk?


Je zult ongetwijfeld hebben opgemerkt dat een klassieke yogales bestaat uit ademhalingsoefeningen, houdingen, ontspanning en meditaties. Dit is het resultaat van de drastische mutatie van yoga in contact met de westerse manier van leven: volgens wat in de yoga-sutra's van Patanjali (oertext die dateert uit het begin van onze jaartelling) wordt gemeld, wordt yoga in acht fasen (In het Sanskriet ashtanga-yoga) beoefent.


In wezen is Ashtanga Yoga op zichzelf geen yogastijl: het is een pad in acht stappen dat van toepassing is op het beoefenen van elke stijl van yoga (hatha, vinyasa, Iyengar, kundalini, akhanda, kriya, enz.).


Deze acht delen zijn: yama (onthoudingen), niyama (voorschriften), asana (houding), pranayama (ademhaling), pratyahara (terugtrekking van de zintuigen), dharana (concentratie), dhyana (meditatie), samadhi (enstasis). De beoefening van achtdelige yoga wordt traditioneel op een cyclische manier benaderd: de yogi herhaalt elk van de stappen met als doel zijn kennis te verdiepen, tot hij/zij de uiteindelijk volledige bevrijding en het zelf-ontwaken ervaart. 

Lessenrooster

 TitelInstructorTijdstipPrijs
Inschrijven HATHA YOGA Carlos Sequeira zondag 21-07-2024 10:00-11:15 €13,00

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info