Home > WEBSHOP > YOGABENODIGDHEDEN > REINIGER

REINIGERWelke reinigingsproducten kan je beter kopen om jouw yogamat schoon te maken?

 

Je mat schoonhouden is belangrijk vanuit hygiënisch oogpunt: wanneer je intensief yoga beoefent, dringen zweet en bacteriën onvermijdelijk tot je mat door. Het schoonhouden van jouw mat is dus van cruciaal belang om ziektekiemen en nare geurtjes te voorkomen. 

 

De beste keuze voor het schoonmaken is te kiezen voor producten die speciaal zijn ontworpen om beschadiging te voorkomen en goed te ontsmetten. Daarom bieden wij je zeer doeltreffende ecologische ontsmettingsmiddelen die jouw matten niet beschadigen.

 

Hoe maak je je yogamat schoon?

 

Sommige yogamatten kunnen in de wasmachine worden gewassen, maar de meeste gaan kapot als ze op die manier worden gewassen. Controleer dus eerst de onderhoudsinstructies van jouw mat. Houd er echter rekening mee dat de meeste yogamatten het best worden gereinigd met een spray en een specifiek reinigingsmiddel.

 

                                                      yogamat reiniger spray

 

Hier is de procedure voor het handmatig reinigen van jouw mat:

 

  1. Rol het uit en besproei het hele oppervlak met het reinigingsmiddel. Gebruik een voldoende hoeveelheid, aangezien een deel door het tapijt zal worden geabsorbeerd.
  2. Wrijf met een vochtige doek de reiniger in cirkelvormige bewegingen in het tapijt.
  3. Laat de kant van het tapijt drogen, draai het tapijt na het drogen om en herhaal het proces.
  4. Zodra jouw tapijt droog is, rol je het op en berg je het op een schone, droge plaats op.

 

Merk op dat je de sproeikop apart van de reinigingsflessen moet kopen.

 

Hoe vaak moet ik mijn tapijt reinigen?

 

Hoe vaak je jouw yogamat moet schoonmaken, hangt af van jouw praktijk en het soort yoga dat je doet. Als je bijvoorbeeld elke dag op jouw yogamat zweet, is een wekelijkse schoonmaakbeurt aan te bevelen. Anders kan je je beperken tot één keer per maand.

 

Zijn er contra-indicaties voor het reinigen van yogamatten?

 

Ja, stop nooit je yogamat in de droogtrommel. Voordat je een reiniger kiest, moet je de onderhoudsinstructies voor jouw mat controleren. Sommige merken raden bijvoorbeeld oplossingen op basis van azijn af, terwijl anderen hoge concentraties essentiële oliën afraden. 

 

Kenmerken van onze producten:

 

  • ze elimineren bacteriën en virussen.
  • ze plakken niet.
  • producten van de biologische landbouw.