Home > THERAPIE EN HULPVERLENING > THERAPIE > THERAPEUTISCHE HYPNOSE

THERAPEUTISCHE HYPNOSE

Beheers jouw pijn, bevrijd jezelf van stress en fobieën, reguleer jouw emoties, verlies gewicht, en stop met roken met therapeutische hypnose.

 

Wat is therapeutische hypnose?

 

Hypnotherapie is een korte therapie die verbetering kan brengen op een groot aantal gebieden, zoals angst, pijnmodulatie, psychosomatische aandoeningen, werkgerelateerde problemen en andere. 

 

                                                   Een vrouw ervaart een hypnotherapie

 

Om de patiënt te helpen brengt de hypnotherapeut hem/haar in een bepaalde staat van bewustzijn die een grotere ontvankelijkheid mogelijk maakt. Met diep respect voor het individu probeert de hypnotherapeut zich dan aan te passen aan de mentale wereld van de patiënt om op initiatief van de patiënt een positieve verandering teweeg te brengen. Om dit te doen, werkt de hypnotherapeut met de verbeelding van de patiënt en herbekijkt hij de manier waarop de patiënt de werkelijkheid waarneemt. Hypnotherapie impliceert dus een actieve en bewuste houding van de patiënt tijdens de behandeling.

 

Therapeutische hypnose kan worden gebruikt om de symptomen van verschillende pathologieën te verminderen of te doen verdwijnen, om emoties te reguleren, om pijn te beheersen en om bepaalde relatieproblemen op te lossen.

 

Wat kan behandeld worden met therapeutische hypnose?

 

Veel problemen kunnen onder hypnose worden behandeld:

 

  • stress.
  • burn-out.
  • pijn.
  • bepaalde verslavingen zoals roken.
  • gewichtsproblemen (anorexia, boulimia, overgewicht). 
  • relatieproblemen en trauma.
  • fobische angsten: claustrofobie, arachnofobie, agorafobie, enz.
  • slaapgerelateerde problemen zoals slapeloosheid.

 

Zijn er contra-indicaties?

 

Mensen met psychiatrische aandoeningen moeten een gekwalificeerde gezondheidswerker consulteren. Hoewel hypnose in sommige gevallen kan helpen, kan het ook de symptomen van bepaalde psychische aandoeningen erger maken. Dit is het geval met paranoia, bijvoorbeeld.

 

Hoe werkt een therapeutische hypnose sessie?

 

Een therapeutische hypnosesessie begint met een contact en een uitwisseling met de hypnotherapeut. Je krijgt de gelegenheid om al jouw vragen te stellen en je gemoedstoestand en gevoelens kenbaar te maken. De hypnotherapeut zal je alle nodige informatie geven over de behandeling.

 

                                                   Een vrouw ligt op een zetel tijdens een hypnose sessie

 

De hypnotherapeut zal dan 4 tests uitvoeren om te bepalen welke inductiemethode het beste bij je past. Je wordt dan in een toestand van hypnose gebracht met behulp van een geschikte inductiemethode: er zijn er verschillende en de methode kan van sessie tot sessie verschillen.

 

Tijdens de therapie blijft je in staat om zelf na te denken, te discussiëren en vragen te beantwoorden. De hypnotherapeut zal de beste therapeutische aanpak kiezen om je te helpen, met respect voor jouw individualiteit en gevoelens.

 

Wij moedigen je aan om jouw hypnose sessie op te nemen, zodat je je sessie nadien kan beluisteren. Voor degenen die dat wensen, is het ook mogelijk om tijdens de hele sessie door een vriend of familielid te worden begeleid. Alles wat je met onze hypnotherapeut bespreekt zal strikt vertrouwelijk blijven: onze therapeut is onderworpen aan de National Guild of Hypnotists Code of Ethics.

 

Wat gebeurt er als je niet hypnotiseerbaar bent?

 

Volgens Dr. David Spiegel, professor aan de Stanford University en onderzoeker op het gebied van hypnose, is 25% van de bevolking niet hypnotiseerbaar. Als je in deze categorie valt, hoef je alleen voor de hypnosetest te betalen. De hypnosetest kost 25 euro.

 

Heb je nog vragen over hypnose?

 

Lees onze F.A.Q. om meer te weten te komen.

 

Wie geeft deze behandeling?

Praktische info

Deze therapie is momenteel niet beschikbaar in ons centrum. Ga terug naar het menu.

Andere keuze in THERAPIE

MEDISCHE EN VERZORGENDE PEDICURE

MEDISCHE EN VERZORGENDE PEDICURE

Verzorgde voeten: een zalig gevoel! Een professionele pedicure op uw maat.

SOUND HEALING

SOUND HEALING

Laat je verzorgen door geluid of geniet gewoon van een moment van diepe ontspanning.

REIKI EN/OF HOLISTIC PULSING

REIKI EN/OF HOLISTIC PULSING

Verlicht je emotionele vermoeidheid en lichamelijke spanningen door te genieten van een diepe ontspanning en helende kracht.

NATUURGENEESKUNDE

NATUURGENEESKUNDE

Op zoek naar tools voor een gezonder leven? Natuurgeneeskunde geeft je de mogelijkheid om je “gezondheidskapitaal” te herstellen of te verbeteren.

LICHTTHERAPIE : HELEND, ANTI-ONTSTEKING EN PIJNSTILLEND

LICHTTHERAPIE : HELEND, ANTI-ONTSTEKING EN PIJNSTILLEND

Versnel jouw healing, behandel jouw ontsteking en verlicht je pijn met lichttherapie!

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info