Home > DMK HUIDVERBETERING > PIGMENTATIE

PIGMENTATIE

Weg met je pigmentatieproblemen dankzij de vooruitstrevende behandelingen van DMK.


Wat is huidpigmentatie?


Je huid bevat melanocyten, cellen die een stof produceren die melanine wordt genoemd. De hoeveelheid en aard van melanine in de huid zijn de belangrijkste criteria die haar kleur bepalen.


Melanine wordt uitgescheiden door melanocytencellen om een laag te vormen net onder de eerste laag van de opperhuid. Het doel van melanine is om te werken als een filter die de huid beschermt tegen de schadelijke ultraviolette stralen van de zon die diep in de huid kunnen doordringen.

 

                                                                 resultaat van een DMK-behandeling tegen pigmentatie 


Wat zijn de oorzaken van hyperpigmentatie?


Donkere vlekken of een onregelmatige teint worden veroorzaakt door onvoldoende of overmatige activiteit van melanocyten, waardoor vlekken of verkleuring van de huid ontstaan. Verkleuring kan ook optreden als de huid op de een of andere manier beschadigd of getraumatiseerd is.


Pigmentatieproblemen komen in twee verschillende vormen voor: passief of post-inflammatoir.


Passieve pigmentatie is het gevolg van een interne onbalans die de productie van melanine-stimulerende hormonen activeert. Deze onevenwichtigheden kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals zwangerschap, hormonale onevenwichtigheden, anticonceptiepillen en verschillende medicijnen.


Post-inflammatoire pigmentatie treedt op als gevolg van de natuurlijke afweeractivering van de huid. Melanine wordt vervolgens in grote hoeveelheden geproduceerd om de huid te beschermen tegen trauma veroorzaakt door blootstelling aan de zon, brandwonden, verwondingen en slechte behandeling van de huid (ijverige extracties van puistjes, comedonen of milia).


Onze behandeling.


Een eerste benadering is DMK melanoplex, een behandeling die specifiek werd ontwikkeld voor de pigmentatie van de huid. De basis van de behandeling is gebaseerd op verschillende natuurlijke maar krachtige remmers die de productie van melanine voorkomen, terwijl donkere vlekken, pigmentvlekken, sproeten en zonneschade worden geëlimineerd.

 

                                                                 Foto's van het gezicht van een vrouw met hyperpigmentatie voor en na een DMK-behandeling

 

De producten van deze behandeling bestaan uit ontstekingsremmende ingrediënten, antioxidanten, aminozuren, eiwitten, vitamine C, vitamine A en retinoïden die je huid gezonder en lichter zullen maken en meer teint zullen geven.

 

Het is ook mogelijk dat onze DMK-specialist ervoor kiest om in bepaalde gevallen peelings uit te voeren. Deze procedure verwijdert dode huidcellen, pigmentatie, de opbouw van overtollige cuticula en het stimuleert de ontwikkeling van collageen. Voor deze procedure gebruiken we een exclusief mengsel van natuurlijke zuren uit planten- en fruitsuiker, systematisch in lagen aangebracht.

 

De pigmentatie behandeling begint met een basale enzymatische behandeling om de huidfunctie te verbeteren. Zie de volgende link voor meer informatie over onze enzymbehandelingen: enzymbehandeling.


Thuisverzorgingsproducten.


De instituutbehandelingen werken in combinatie met producten die je thuis moet aanbrengen.

Onder deze is bijvoorbeeld Melanotech Drops, een krachtige formule die melanineremmers en antioxidanten bevat. Dit product is essentieel om onregelmatige huidtinten, donkere vlekken en pigmentvlekken te herzien.


Hoeveel behandelingen heb je nodig?


Je huid heeft een natuurlijke cyclus van groei en vernieuwing. In dit continue proces duurt het ongeveer 3 tot 4 weken voordat de oude huidcellen worden verwijderd en vervangen door nieuwe cellen die nog steeds in het onderste deel van de opperhuid worden geproduceerd.


Vanwege deze natuurlijke levenscyclus wordt het aanbevolen om regelmatig enzymbehandelingen te doen, en in sommige gevallen een week uit elkaar, vooral als je een geavanceerder behandelingsprogramma wordt aangeraden. Het wordt aanbevolen om minimaal 5 behandelingen uit te voeren om een bevredigend resultaat te verkrijgen.


Praktische info


Je kan alleen een afspraak maken als je een account hebt aangemaakt.

Abonnementen:
- 5x DMK Pigmentatie behandeling van 75 minuten aan €595 ipv €625
- 10x DMK Pigmentatie behandeling van 75 minuten aan €1130 ipv €1250

Andere keuze in DMK HUIDVERBETERING

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info