Enzymbehandeling

Pionier in enzymatische therapie op de cosmetica-markt, DMK heeft een gevestigde reputatie dankzij de formules die ze ontwikkeld en verfijnd heeft sinds de jaren 1960. De enzymatische therapie van DMK maakt het mogelijk om snel een gezondere, soepelere en jongere huid te verkrijgen.


Hoe werkt enzymtherapie?


Een enzymtherapiesessie bestaat uit meerdere stappen. Eerst zal de huidverzorgingsspecialist een unieke ioniserende reiniger gebruiken die dode huid, gifstoffen en verontreinigingen van het huidoppervlak verwijdert.


Na de reiniging, wordt een enzymmasker aangebracht. Dit houdt in dat een laag eiwit wordt aangebracht op het deel van je lichaam dat je wil laten behandelen. Deze eiwitten zijn eigenlijk enzymen met katalytische eigenschappen.


De enzymen metaboliseren op moleculair niveau de rest van de gifstoffen die het reinigingsmiddel uit de huid heeft geëxtraheerd. In dit stadium biedt de behandeling resultaten vergelijkbaar met een peeling. Wat je in plaats daarvan zal voelen, is een licht aanscherpend gevoel geïnduceerd door de enzymlaag die ongeveer 45 minuten op de huid blijft.

 

                           


We gebruiken verschillende enzymen volgens de specificiteit van je behoeften, wetende dat elk enzym een bepaald effect heeft, zoals bijvoorbeeld: Superoxide Dismutase, enzymen met antioxiderende en ontgiftende effecten, of zelfs lipasen die op vetcellen werken en uitstekend voor het bestrijden van cellulitis zijn.


Onze producten bevatten ook aminozuren die de natuurlijk aanwezige enzymen in de huid activeren en reguleren, zoals: proline, glycine en lysine, essentiële componenten van enzymen die de synthese en de afbraak van de collageen mogelijk maken en die dienen om de huid strakker te maken, maar ook om littekens te voorkomen.


De enzymatische behandeling veroorzaakt een plasmatisch effect: het enzymatische masker verwijdt de haarvaten en overspoelt ze met zuurstofrijk bloed dat een exfoliatie van de huid veroorzaakt.


Gedurende de dag na de behandeling is het gebruikelijk dat de huid droog is. Maar tegen de derde dag zal je de positieve effecten van de behandeling zien en voelen: meer volume, een gelijkmatige toon en een ongelooflijke zachtheid!

 

                                                              

 

Wat behandelt enzymtherapie?


De enzymtherapieën van DMK zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde benaderingen die echte langetermijneffecten hebben. Ze zijn geschikt voor mannen en vrouwen en voor alle huidtypen. Enzymtherapie kan het volgende behandelen:


- tekenen van veroudering

- slappe huid

- fijne lijntjes en rimpels

- ongelijke pigmentatie

- acne, mee-eters en huiduitslag

- donkere kringen en gezwollen ogen

- zonneschade

- verstopte huid

- litteken

- reactieve / gevoelige huid.


In tegenstelling tot veel andere benaderingen, is het ultieme doel van de enzymtherapie aangeboden door DMK niet uitsluitend om je huid te corrigeren, maar om het functioneren en de gezondheid ervan te verbeteren. Dit is inderdaad de beste manier om een mooiere huid te krijgen en te behouden.

 

Wetenschappelijk literatuur over het gebruik van enzymen bij huidverzorging.

 

Wens je nog meer te weten? Lees dan de volgende publicatie van Elsevier (wereldwijde uitgever van wetenschappelijke literatuur) :

Sunar, Kiran & Kumar, Umesh & Deshmukh, Sunil. (2016). Recent Applications of Enzymes in Personal Care Products. 10.1016/B978-0-12-802392-1.00012-5.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...