ACUPUNCTUUR

Verbeter je dagelijkse gezondheid, herstel je evenwicht en behandel je pijn met acupunctuur


Wat is acupunctuur?

 

Vanuit een modern wetenschappelijk oogpunt stimuleert acupunctuur het lichaam via complexe neurochemische routes die het immuunsysteem en het zenuwstelsel beïnvloeden. Dit is om het lichaam in staat te stellen zijn oorspronkelijke gezonde evenwicht terug te vinden.

 

Vanuit het perspectief van traditionele Chinese geneeskunde kent acupunctuur een energie-omloop, die meridianen genoemd worden.  Deze meridianen zijn kanalen die verspreid liggen op het lichaam en waarslangs de levensenergie stroomt, in het Chinees ‘chi’ genoemd. Deze vitale energie is toegankelijk via acupunctuurpunten die op de meridianen liggen.

 

Volgens de Chinese Geneeskunde is een verstoring van deze energiebalans de oorzaak van ziekte zowel lichamelijk als geestelijk. Door met een steriele, fijne naald te prikken in specifieke punten wordt de ‘chi’ gestimuleerd en wordt de verstoring hersteld. Het lichaam komt dus zo terug in evenwicht.   

 

Een vrouw doet een acupunctuursessie bij Sante Magic te Leuven 

 

 

 Wat kan je behandelen met acupunctuur?

 

  • Pijn: artritis, rugpijn, frozen shoulder, fibromyalgie e.a.
  • Spijsverteringsstoornissen zoals nausea, gastritis, constipatie, Crohn, diverticulitis e.a.
  • Luchtwegenstelsel : asthma, allergieën, COPD e.a.
  • Stress gerelateerde stoornissen zoals slapeloosheid, angsten, insomnia e.a.
  • Andere klachten zoals overgewicht, tinnitus, menopauze, neuropathologie, stoppen met roken e.a.

 

Acupunctuur bij Sante Magic te Leuven 


Hoe verloopt een acupunctuursessie ?

 

Tijdens het intakegesprek stelt de acupuncturiste een reeks vragen over je gezondheidstoestand en je klachten. Ze zal dan zorgvuldig je tong, pols en andere lichamelijke symptomen bestuderen om haar energetisch bilan te stellen.

 

Tijdens de behandeling lig je op een daarvoor bestemde comfortabele tafel. Onze acupuncturist zal je huid ontsmetten voordat ze steriele naalden in de te behandelen punten zal steken. De behendigheid en de ervaring van onze acupuncturist maken de behandeling pijnloos. Sommige mensen voelen zich gestimuleerd door de behandeling, terwijl anderen zich ontspannen voelen

 

De acupunctuursessie kan worden aangevuld met een lichttherapie-sessie om de effecten te versterken. Het is ook mogelijk dat de behandeling met cupping en/of kruiden- of voedingsadvies wordt aangevuld.


Hoeveel behandelingen heb je nodig?

 

Het aantal behandelingen varieert van geval tot geval, zoals bij elke medische modaliteit. Het kan dus variëren afhankelijk van de ernst van je aandoening. Hoe dan ook, er zijn meestal meerdere behandelingen nodig en de effecten zijn cumulatief.

 

Wie geeft deze behandeling?

 

Katharina Mertens startte eerst een medische opleiding voordat ze in 2011 haar diploma acupuncturist behaalde aan de OCTG in Antwerpen. Ze liep stage in China bij het Beijing International Acupuncture Training Center en specialiseerde zich in cosmetische acupunctuur, elektro-acupunctuur en ooracupunctuur.

 

Ze is geregistreerd bij de Belgian Acupunctors Federation onder nummer 0061366-62.

Praktische info

 
Reserveer nu ACUPUNCTUUR 60 MIN - Prijs: €60,00

Dit vonden onze klanten hiervan

Andere keuze in THERAPIE

ACUPUNCTUUR

ACUPUNCTUUR

Verbeter je dagelijkse gezondheid, herstel je evenwicht en behandel je pijn met acupunctuur.

MEDISCHE EN VERZORGENDE PEDICURE

MEDISCHE EN VERZORGENDE PEDICURE

Verzorgde voeten: een zalig gevoel! Een professionele pedicure op uw maat.

THERAPEUTISCHE HYPNOSE

THERAPEUTISCHE HYPNOSE

Beheers jouw pijn, bevrijd jezelf van stress en fobieën, reguleer jouw emoties, verlies gewicht, en stop met roken met therapeutische hypnose.

HYPNOSE VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

HYPNOSE VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Krijg toegang tot de onvermoede bronnen van je onbewuste om je vaardigheden te ontwikkelen, je dagelijks leven beter te managen en meer.

SPIRITUELE HYPNOSE

SPIRITUELE HYPNOSE

Een alternatieve hypnose methode om je te helpen jezelf beter te begrijpen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en je levensdoel te bepalen.

SOUND HEALING

SOUND HEALING

Laat je verzorgen door geluid of geniet gewoon van een moment van diepe ontspanning.

REIKI EN/OF HOLISTIC PULSING

REIKI EN/OF HOLISTIC PULSING

Verlicht je emotionele vermoeidheid en lichamelijke spanningen door te genieten van een diepe ontspanning en helende kracht.

NATUURGENEESKUNDE

NATUURGENEESKUNDE

Op zoek naar tools voor een gezonder leven? Natuurgeneeskunde geeft je de mogelijkheid om je “gezondheidskapitaal” te herstellen of te verbeteren.

LICHTTHERAPIE : HELEND, ANTI-ONTSTEKING EN PIJNSTILLEND

LICHTTHERAPIE : HELEND, ANTI-ONTSTEKING EN PIJNSTILLEND

Versnel jouw healing, behandel jouw ontsteking en verlicht je pijn met lichttherapie!

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info