Vlinder

BLINDFOLD YOGA

Door een blinddoek te gebruiken tijdens de yogahoudingen verdwijnt elke afleiding rondom jou en kom je tot een dieper innerlijk contact met jezelf. Deze yogasessie kan zorgen voor een diepe staat van relaxatie en fysiek welvoelen.

 

De filosofie is gebaseerd op een integrale benadering van yoga. Ze combineert oude wijsheid en een moderne ziel. Het betreft een holistische benadering waarbij de mens wordt waargenomen in zijn integriteit en diep naar binnen wordt geleid. 

 

We worden dag-in-dag-uit beïnvloed met een overload aan informatie. Onze hersenen moeten al deze herinneringen en informatie verwerken. Het is een enorme uitdaging om 'gewoon' in meditatie te zitten. Velen onder ons lopen vaak op de tippen van hun tenen en bewegen nauwelijks, waardoor een rusteloze geest en een pijnlijk lichaam ontsaat. Dus onze geest heeft stilte nodig en ons lichaam beweging. Antastha Yoga biedt een perfecte combinatie van stilte en beweging op hetzelfde moment. 

 

De essentie van Blindfold Yoga is tweeledig: terugtrekking van betekenis door middel van controle van de zintuigen (pratyahara). Dit bereiken we met een blinddoek en zelfstudie door middel van Swadhyaya. Dankzij de blinddoek word je teruggetrokken in het diepste van jezelf om de houding (asana) aan te nemen, waardoor je een meditatieve staat bereikt. De helderheid van je geest scherpt aan, omdat je geen visueel referentiepunt hebt. Je stemt rechtstreeks af op jezelf, vrij van fysieke of emotionele blokkades. En dit zijn de belangrijkste ingrediënten voor een succesvol en gelukkig leven. 

 

Het beoefenen van deze yogavorm zal problemen op het fysieke niveau verbeteren en genezen. En zal ook op een effectieve manier hulp bieden voor mentale en emotionele uitdagingen. Het is effectief... 'hier en nu'.

Praktische info

Deze lessen kan je vanaf 2017 bijwonen met je beurtenkaart, abonnement of los ticket. Op voorhand inschrijven is niet nodig.

Zondag 26/03/17 van 20u tot 21u
Donderdag 20/04/17 van 18u30 tot 20u30
Golven

Andere keuze in GROEPSLESSEN

YIN YANG YOGA

YIN YANG YOGA

Vind je balans door je spieren te ontwikkelen en super flexibel te worden.

YOGA NIDRA

YOGA NIDRA

Ben je op zoek naar een manier om jezelf te herbronnen, je stress of je slaaptekort aan te pakken? Yoga Nidra, een diepe ontspanningstechniek, biedt je oplossingen.

HATHA YOGA

HATHA YOGA

Leer je lichaam en vitale energie onder de knie te krijgen met deze beproefde vorm van yoga.

RESTORATIVE YOGA

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga is een zachte yogavorm waarbij de nadruk ligt op ondersteunende zit- en lighoudingen die voor een diepe ontspanning van het lichaam zorgen.

PILATES

PILATES

Ontwikkel een droomlichaam en een ijzeren gezondheid dankzij de pilatesmethode!

YIN YOGA

YIN YOGA

Word super soepel en verlicht spier- en ligamentpijnen met deze specifieke vorm van yoga !

BLENDED YOGA

BLENDED YOGA

Ontdek je onverwachte potentieel met deze originele yogales.

YOGA VOOR SENIOREN

YOGA VOOR SENIOREN

Een rustige yogavorm voor 55-plussers die hun gezondheid willen behouden in een aangename omgeving.

STARCHILD YOGA 6 TOT 8 JAAR

STARCHILD YOGA 6 TOT 8 JAAR

Starchild Yoga™ biedt een vorm van speelse yoga die zowel de lichaamsbouw van uw kinderen en waarden zoals autonomie en respect voor anderen ontwikkelt.

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info