Vlinder

WORKSHOP LIVING TAO

Wil je je herinneren hoe het voelt om vrij te kunnen bewegen zonder inspanning en onbezorgd in het leven te kunnen staan? Wil je jouw levendigheid ontdekken en ervaren hoe eenvoudig het is om jouw gedachten, gevoelens, emoties en patronen te doorzien zodat ze jou niet beperken in jouw leven?

 

Ontdek met behulp van gemakkelijke oefeningen en methodes – die sinds eeuwen worden overgeleverd in China van meester op leerling – hoe je vrij in het leven kunt staan en kunt leven in jouw ware natuur!

 

Waarom deze workshop ?

 

 

 

In ieder van ons is er een puur bestaan, ‘een waar leven’, diep doordrongen van pure levendigheid en eeuwig licht. Deze levendigheid voert ons verder dan al ons lijden, onze problemen, zorgen, angsten, ziekten en voorbij elke duisternis, waardoor we in absolute vrijheid en diepe innerlijke vrede kunnen leven.

 

Deze workshop is voor iedereen geschikt. Het programma is aangepast voor mensen die kampen met burn-out of chronische stress.

 

Wat kan je verwachten ?

 

Je leert op een moderne en zeer eenvoudige manier oefeningen en meditaties die gemakkelijk in het dagelijkse leven te implementeren zijn.

 

De workshop duurt 4 uur omdat we de drie toegangspoorten of ‘Vajras’ aanspreken, namelijk ‘lichaam, spraak en geest’ door gebruik te maken van:

 

- Dao Natural Movements

- Mantra’s

- Anxi

 

Wat zijn de voordelen van de workshop ?

 

De ‘Dao Natural Movements' zijn zachte, elastische bewegingen die blokkades, spanning en pijn in schouders en nek losmaken, alsook in wervelkolom, bekken en heupgewrichten. Spieren, gewrichtsbanden en fascia worden elastischer. Het lichaam wordt zachter en vitaler. Jaren van slechte houding kunnen permanent worden gecorrigeerd en het lichaam kan zijn weg terug vinden naar zijn oorspronkelijke, natuurlijke structuur. De ‘Dao Natural Movements’ zijn niet alleen gunstig bij musculoskeletale aandoeningen, maar hebben ook een versterkend effect op alle organen en zijn zeer effectief bij stress en stress gerelateerde ziekten zoals hoge bloeddruk, nervositeit en slaapstoornissen. Verschillende klachten en ziekten waarvoor er geen bevredigende hulp is in de westerse geneeskunde, kunnen met behulp van de bewegingen verholpen worden.

 

 

 

Mantra’s zijn sleutels die een diepe kracht in ons opent die verder gaat dan ons ego en ons verbindt met bepaalde kwaliteiten van de Tao, de bron van alles. De essentie van Boeddha’s onderricht wordt daardoor rechtstreeks naar ons hart doorgegeven. De mantra’s brengen ons bescherming, veiligheid en genezing. De mantra die onderricht wordt in de workshop is de Amitabha mantra. Deze wordt beoefend om het idee van leven en dood te overstijgen.

 

Anxi is een Chinees woord. ‘An’ betekent ‘innerlijk vreedzaam’. ‘Xi’ betekent ‘stabiel’. Anxi kan je ook vertalen als ‘pauze’. In deze pauze zijn we volledig open, helder en alert, volledig ongestoord en stabiel. Anxi is de oorspronkelijke kwaliteit van de Tao en tegelijkertijd de kern van ons ware bestaan. Door de Anxi-oefening stellen we ons open voor deze diepe eigenschap in onszelf. Onze geest en ons hart komen de kwaliteit van de Tao binnen. Anxi betekent niet dat we innerlijk stil worden of ons onderdompelen in meditatieve staten. We maken geen gebruik van de verbeelding en hypnotiseren onszelf niet. We ontspannen gewoon op alle niveaus en zijn alert. Dan kan de levendigheid het overnemen en kan onze geest van nature helder en briljant worden als een kristal. Je wordt zo stabiel als een berg en zo licht als een veertje. Dompel jezelf onder in een levende rivier van Tao en alle kwaliteiten van Tao verschijnen. De geest ervaart een natuurlijke zelfrealisatie. 

 

Praktische mededeling.

 

Draag losse kledij tijdens de workshop. Een meditatiekussen heb je niet nodig want tijdens de pauzemomenten (anxi) gaan we zitten op een stoel. Wil je toch gaan zitten op een kussen, dan kan dat natuurlijk.

 

De workshop wordt gegeven door:

 

Dominique Kriger is burn-out coach, therapeut en mede-oprichter van Pure Living. Vanuit zijn interesse in non-dualiteit, zelfrealisatie en levensenergie reist hij sinds vele jaren naar China en Duitsland waar hij les volgt bij meester Shangshi, oprichter van ‘Living Dao’. Living Dao is de hedendaagse naam voor een Dzogchen-lijn uit het Tibetaans boeddhisme, de Nyingmaschool, die dateert uit de eerste levende Dzogchen-meester Garab Dorje. Meester Shangshi is een afstammeling van deze oude traditie.

Praktische info

Draag losse kledij tijdens de workshop. Een meditatiekussen heb je niet nodig want tijdens de pauzemomenten (anxi) gaan we zitten op een stoel. Wil je toch gaan zitten op een kussen, dan kan dat natuurlijk.
Golven

Andere keuze in WORKSHOPS EN INFOSESSIES

WORKSHOP YOGA XL

WORKSHOP YOGA XL

Zin in een maandelijkse extra lange les die je verschillende yoga-vormen aanbiedt gedurende 3 uren? Dan is deze XL-Yoga Class iets voor jou!

INTRODUCTIESESSIE : STRESS AND EMOTIONS MANAGEMENT "LIVE THE CONNECTION"

INTRODUCTIESESSIE : STRESS AND EMOTIONS MANAGEMENT "LIVE THE CONNECTION"

Kom naar een introductie van de Stress & emotions management methode “Live The Connection” om te ondervinden hoe deze methode je leven positief kan veranderen.

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info