Vlinder

WORKSHOP SOUNDBATH

Ben je op zoek naar een gemakkelijke oplossing om te ontstressen en eens werkelijk tot een diepe ontspanning te komen? Laat je dan verwennen in een bad van klanken en vibraties.

 

                               Musiekinstrumenten van een soundbath bij Santé Magic te Leuven

 

Waarom deze workshop?

 

Lang voor je kan zien, kan je al horen - je moeders hartslag, het ruisen van haar bloed, het rommelen van haar spijsvertering.

 

Een klankbad dompelt je opnieuw onder in een wereld van geluid. De lage trillingen van de gong, de zuivere tonen van de kristallen of harmoniën van de koperen schalen uit de Himalaya, het zachte ruisen van een regenstaf of de diepe golven van de donderdrum.

 

Deze geluiden hebben zowel een stimulerende als een ontspannende werking, net zoals de geluiden in de natuur.

 

                               

 

Wat kan je verwachten bij een klankbad?

 

Een klankbad (soundbath) voelt als een diepe massage, met geluid dit keer. Het is een van de meest eenvoudige manieren van mediteren, het geluid leidt je gedachten en gevoelens. 

 

Enige ervaring is niet nodig, en vermits dit een passieve workshop is, is het enige wat je moet doen, je lekker neervleien op een matje. Het geluid doet de rest.

 

                               

 

Wat zijn de voordelen van een klankbad?

 

Ons lichaam trilt vanzelf mee met de vibraties, waardoor je ademhaling dieper wordt, je hartslag vertraagt, je hersengolven langer worden, en je een gevoel van diepe ontspanning ervaart. De klanken werken rechtstreeks in op welbepaalde delen van je lichaam, brengen deze weer in balans, en helpen blokkades (fysiek, mentaal, emotioneel) op te lossen.

 

De specifieke opbouw van dit klankbad en de zorgvuldige keuze van de instrumenten zorgen ervoor dat je hersenen van een gewone, alerte Beta- staat overgaan in een Alpha-Theta of zelfs in een volledige Theta-staat. Dit is de meest ontspannen en heel creatieve staat waarin je toch bewust bent. Je hersenen krijgen als het ware een 'reset'. Dit is de fase waarin we heel creatief en oplossingsgericht zijn.

 

Een klankbad kan ook therapeutisch aangewend worden.

 

                                

 

De workshop wordt gegeven door:

 

Annika Vandevelde is een expert in stem en geluidstherapie met meer dan veertig jaar ervaring. Ze studeerde klassieke zang bij Lucienne Van Deyck en José Van Dam. Ze is een geaccrediteerde voice and sound therapist bij de British Academy of Sound Therapy. Ze geeft workshops in binnen- en buitenland, o.a. in Los Angeles, New York, Chicago en Parijs.

Praktische info

Golven

Andere keuze in WORKSHOPS EN INFOSESSIES

WORKSHOP YOGA XL

WORKSHOP YOGA XL

Zin in een maandelijkse extra lange les die je verschillende yoga-vormen aanbiedt gedurende 3 uren? Dan is deze XL-Yoga Class iets voor jou!

INTRODUCTIESESSIE : STRESS AND EMOTIONS MANAGEMENT "LIVE THE CONNECTION"

INTRODUCTIESESSIE : STRESS AND EMOTIONS MANAGEMENT "LIVE THE CONNECTION"

Kom naar een introductie van de Stress & emotions management methode “Live The Connection” om te ondervinden hoe deze methode je leven positief kan veranderen.

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info