Vlinder

WORKSHOP SOUNDBATH

Ben je op zoek naar een gemakkelijke oplossing om te ontstressen en eens werkelijk tot een diepe ontspanning te komen? Laat je dan verwennen in een bad van klanken en vibraties.

 

                               

 

Waarom deze workshop?

 

Lang voor je kan zien, kan je al horen - je moeders hartslag, het ruisen van haar bloed, het rommelen van haar spijsvertering.

 

Een klankbad dompelt je opnieuw onder in een wereld van geluid. De lage trillingen van de gong, de zuivere tonen van de kristallen of harmoniën van de koperen schalen uit de Himalaya, het zachte ruisen van een regenstaf of de diepe golven van de donderdrum.

 

Deze geluiden hebben zowel een stimulerende als een ontspannende werking, net zoals de geluiden in de natuur.

 

                               

 

Wat kan je verwachten bij een klankbad?

 

Een klankbad voelt als een diepe massage, met geluid dit keer. Het is een van de meest eenvoudige manieren van mediteren, het geluid leidt je gedachten en gevoelens.

 

Enige ervaring is niet nodig, en vermits dit een passieve workshop is, is het enige wat je moet doen, je lekker neervleien op een matje. Het geluid doet de rest.

 

                               

 

Wat zijn de voordelen van een klankbad?

 

Ons lichaam trilt vanzelf mee met de vibraties, waardoor je ademhaling dieper wordt, je hartslag vertraagt, je hersengolven langer worden, en je een gevoel van diepe ontspanning ervaart. De klanken werken rechtstreeks in op welbepaalde delen van je lichaam, brengen deze weer in balans, en helpen blokkades (fysiek, mentaal, emotioneel) op te lossen.

 

De specifieke opbouw van dit klankbad en de zorgvuldige keuze van de instrumenten zorgen ervoor dat je hersenen van een gewone, alerte Beta- staat overgaan in een Alpha-Theta of zelfs in een volledige Theta-staat. Dit is de meest ontspannen en heel creatieve staat waarin je toch bewust bent. Je hersenen krijgen als het ware een 'reset'. Dit is de fase waarin we heel creatief en oplossingsgericht zijn.

 

Een klankbad kan ook therapeutisch aangewend worden.

 

                                

 

De workshop wordt gegeven door:

 

Annika Vandevelde is een expert in stem en geluidstherapie met meer dan veertig jaar ervaring. Ze studeerde klassieke zang bij Lucienne Van Deyck en José Van Dam. Ze is een geaccrediteerde voice and sound therapist bij de British Academy of Sound Therapy. Ze geeft workshops in binnen- en buitenland, o.a. in Los Angeles, New York, Chicago en Parijs.

Praktische info

Golven

Andere keuze in WORKSHOPS

WORKSHOP SOUNDBATH

WORKSHOP SOUNDBATH

Ben je op zoek naar een gemakkelijke oplossing om te ontstressen en eens werkelijk tot een diepe ontspanning te komen? Laat je dan verwennen in een bad van klanken en vibraties.

WORKSHOP OOGYOGA

WORKSHOP OOGYOGA

Op zoek naar een oplossing om je gezichtsvermogen te verbeteren? Je ogen steken of zijn gewoon moe door de schermen? Oogyoga is de remedie waar je naar op zoek bent!

WORKSHOP LIVING TAO

WORKSHOP LIVING TAO

Ontdek met behulp van gemakkelijke oefeningen en methodes – die sinds eeuwen worden overgeleverd in China van meester op leerling – hoe je vrij in het leven kunt staan en kunt leven in jouw ware natuur!

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info