Vlinder

WORKSHOP ENNEAGRAM

Wil je inzicht krijgen in je eigen gedrag en dat van anderen? In het bijzonder waarom mensen op een bepaalde manier op elkaar reageren? Vind antwoorden met het Enneagram, een persoonlijk ontwikkelingsmodel met 9 persoonlijkheidstypen. Het enneagram leert ons dat we de wereld allemaal vanuit een ander perspectief bekijken en deze kijk bepaalt onze gedachten, onze gevoelens en ons gedrag.

 

                                                                     Workshop enneagram bij Santé Magic te Leuven.  

Waarom deze workshop?

 

Wie ben ik? Wat zijn mijn drijfveren? Wat zijn mijn kwaliteiten? Welke rol kan ik in een groep innemen? Het zijn essentiële levensvragen die iedereen op een gegeven moment stelt. Antwoorden vinden op deze levensvragen is cruciaal voor een bevredigend leven.

 

Met het enneagram als model leer je vanuit jezelf naar deze levensvragen kijken. Enerzijds zal je door meer zelfkennis betere keuzes in het leven kunnen maken. Anderzijds zal je communicatie en interactie met je professionele omgeving en in je privésfeer verbeteren doordat er meer begrip ontstaat.

 

Wat is de enneagram ?

 

Het enneagram diagram bestaat uit negen persoonlijkheidstypen die elk hun sterktes en zwaktes hebben. Van alle enneagramtypen zit er wel iets in je, maar ieder mens heeft één dominant type. Dat type bepaalt je kwaliteiten, je motivaties, je voorkeuren en je beperkingen. Het dominante type verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen en een bepaalde kijk op de wereld hebben. 

 

Het is dus geen toeval dat steeds meer coaches dit model gebruiken om mensen te helpen die op zoek zijn naar snelle en krachtige manieren om nieuwe perspectieven te vinden in het leven. Met andere woorden, het enneagram biedt manieren om de juiste balans in het leven te vinden. Inderdaad, iemand die zich bewust wordt van het persoonlijkheidstype van waaruit hij de wereld waarneemt, kan gemakkelijker aan zijn innerlijke balans werken en de onbewuste motivaties ontdekken die zijn keuzes bepalen.

 

In je privéleven leveren het inzicht van de 9 persoonlijkheidstypen een nieuwe kijk op je partner, kinderen en kennissen. In je professioneel leven ga je beter begrijpen waarom collega’s op een bepaalde manier reageren. Resultaat: je relaties zullen versterken en conflicten zullen verminderen.

 

                                         

 

Wat zijn de voordelen van de workshop?

 

- Het enneagram kan je inzetten als een kompas voor het leven.

- Het vergroot je zelfkennis.

- Het brengt begrip en waardering voor het anders zijn.

- Het bouwt bruggen tussen mensen.

- Het geeft je persoonlijke en professionele ontwikkeling een boost.

- Het leert oude wijsheden over veranderingsprocessen.

- Het verhoogt je empathisch vermogen.

 

Wat kan je verwachten van deze workshop?

 

Na het theoretisch gedeelte, maak je kennis met het enneagram via interactieve oefeningen. Hierdoor zal je het unieke van de verschillende types ontdekken. We kijken “out of the box” naar onszelf en leren vermijden om anderen in een hokje te steken. Je leert jouw eigen drijfveren, kwaliteiten en valkuilen kennen die je kijk op de wereld, je gevoelens en je handelen bepalen.

 

Het wordt duidelijk waarom je in het verleden bepaalde keuzes gemaakt hebt bv. steeds de neiging hebben om anderen te helpen. Je zal je verborgen kwaliteiten ontdekken en kansen zien om je potentieel in de toekomst te ontwikkelen. Na deze workshop kijk je anders naar jezelf en de wereld.

 

Je gaat naar huis met een aantal oefeningen die je in staat zullen stellen om werk te maken van de verschillende aspecten van je type.

 

De workshop wordt gegeven door:

 

Brigitte van den Berg is gepassioneerd door coaching: ze reisde naar de Verenigde Staten en in Europa om trainingen te volgen bij gerenommeerde leraren waaronder. Zij is één van de weinige trainers in België die ook workshops geeft in bedrijven waarbij het enneagram  als managementtool gebruikt wordt volgens de methodiek van Ginger Lapid-Bogda (PhD in onderwijs).

 

Verder baseert Brigitte zich voor deze workshop op het werk van o.a. David Daniels (professor gedragswetenschappen en klinische psychiatrie aan de Stanford Medical School) en Heleen Palmer (psycholoog).

Praktische info

Golven

Andere keuze in WORKSHOPS EN INFOSESSIES

WORKSHOP YOGA XL

WORKSHOP YOGA XL

Zin in een maandelijkse extra lange les die je verschillende yoga-vormen aanbiedt gedurende 3 uren? Dan is deze XL-Yoga Class iets voor jou!

INTRODUCTIESESSIE : STRESS AND EMOTIONS MANAGEMENT "LIVE THE CONNECTION"

INTRODUCTIESESSIE : STRESS AND EMOTIONS MANAGEMENT "LIVE THE CONNECTION"

Kom naar een introductie van de Stress & emotions management methode “Live The Connection” om te ondervinden hoe deze methode je leven positief kan veranderen.

Cadeaubonnen

Koop hier je bon:

betalen, afprinten en iemand blijmaken!

Snel en makkelijk!


Toon mij meer...

Shop to Yoga

Shop to Yoga In onze winkel kan je heel leuke yogamatjes, yogaboeken, blocks, straps, yogatassen, bolsters enz van verschillende prijsklassen en merken vinden.

Meer info